Den gylne årgangen

Når vil vi i Nidelv oppleve å ha en gylden årgang, en gullårgang? En årgang eller årskull som lykkes med alt, som alle snakker om og ser opp til. En sånn gjeng som vi om lenge kan se tilbake på og være stolte over. De som ble flest mulig OG best mulig.Vi har kanskje alle hørt om dem, Kollstad hadde en slik årgang har jeg hørt, Kattem flere har jeg hørt. Faktisk har jeg latt meg fortelle at Nidelv sin 98 er en slik?
De som tror det er slik at det plutselig fødes et kull med fysisk og psykisk bedre utstyrte unger et år eller tre må virkelig gå i seg selv og en tur på biblioteket. Det er ikke slik ting henger sammen. Joda, av og til fødes det mennesker med helt spesielle iboende egenskaper og potensiale de tar ut på en ekstraordinær måte, som Messi. Men disse er sjeldne.
De gyldne årgangene, gullårgangene, er ikke barn. Det er foreldrene, trenerne, lagledere, det øvrige støtteapparatet som er den gyldne årgangen. Støtteapparatet og rammebetingelsene som har skapt et så godt lærings- og utviklingsmiljø som er gullet!
Så når klarer vi i Nidelv få frem en slik årgang, eller gjerne 3 sammenhengende årganger som bygger et sammenhengende robust læringsmiljø igjennom barne- og ungdoms-fotballen?
Er det 2004, 2005 og 2004 som vi nå satser sterkt på med kursing, samtaler og oppfølging?
Er det de som begynner til våren, 06-erne, hvor vi allerede er blitt kontaktet av mulige trenere for gruppen?

Vel, som i livet ellers, det er opp til oss, til deg og meg.


\\gk

(Bloggen ble skrevet inspirert av flere samtaler med en gode kolleger, anonym inntil videre)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fotballhelg midt på vinteren

OneTeam Nidelv IL fotball

Akta tvåan - Trøndelag