Jevnbyrdighet og utvikling

NFF Trøndelag har nå gående en pilot for å skape flere jevnbyrdige kamper, og redusere antall storseire. Les mer her.
Det er litt trist at det skal være nødvendig for kretsen å "gripe" inn på denne måten. Dessverre tror jeg det er nødvendig og at målet er bra.
Jevne kamper mellom jevnbyrdige motstandere er utviklende og understøtter fotballens mål om lengst mulig, flest mulig.
Å vinne 10-0 eller tape 15-0 er hverken utviklende eller spesielt moro. Joda, ungene må få lov å kose seg om de vinner en kalasseier, det er ikke hva dette handler om. Vi voksne må derimot huske at når våre barn vinner 15-0 så har noen andres barn tapt med stygge siffer. Dette handler for meg om fair play. Å treffe på nivået når to lag skal møtes er ikke enkelt, og det er sannelig vanskelig å strukturere opp dette også for kretsen som lager seriene, og legger kabalen.
Hva kan vi, Nidelv IL fotball, gjøre som bidrar i retning av flere jevnbyrdige kamper? Jeg tror det viktigste er å ikke ville ha ujevne kamper, heller ikke når vi vinner. Så kan vi forsøke så godt vi kan å gjøre grep i kamp som justerer styrkeforhold, kanskje skal vi risikere å tape med ett mål ved å flytte på han som allerede har skåret 4 mål, og sette frem han som veldig sjelden skårer. Kanskje skal han som er litt hvassere denne dagen få en ekstra oppgave i andre omgang, kun skyte med feilfoten? Aldri mer en to berøringer? Hva med at alle må over midten for å skåre?
Så til dere som allerede har vunnet stort i år. Kos dere med det, ikke ta dette som kritikk. Tenkt over dette og se om du kan justere kursen på laget ditt nesten gang dere leder stort.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fotballhelg midt på vinteren

OneTeam Nidelv IL fotball

Akta tvåan - Trøndelag