Satsningen i Nidelv IL - ambisjoner

To spørsmål jeg får ofte som jeg skal besvare, og utlede litt som sportslig leder i Nidelv Il fotball.
  • Satses det i Nidelv IL?
  • Hva er ambisjonene i Nidelv IL fotball?
Spørsmålene om ambisjoner er som regel relatert til topplagene, a-lagene, seniorene, de beste.

Til pkt 1.

Ja. Vi satser på ungene våre og ungdommene våre. Vi skal gi dem gode utviklingsmuligheter slik at de får tatt ut sine potensialer i Nidelv IL og danner et godt utgangspunkt for karriere videre, i fotballen og livet. Å satse betyr for oss å prioritere, da må vi velge noe, og velge bort noe annet. Vi velger å være en breddeklubb, ikke en toppklubb. Det er mange nok toppklubber rundt oss som de beste Nidelv-erne kan ta steget inn i når de er klare for det.

Til pkt 2.

Svaret er store. Vi skal bli så gode som mulig med de personer og de ressurser vi til enhver til har. Dette er en utviklingsambisjon og et utviklingsmål. Vi har ikke et resultatmål eller et nivåmål for våre lag. Vi har ikke ambisjoner om å være på et bestemt nivå, feks spille i 2 divisjon. Hvis Nidelv IL en gang spiller i 2. divisjon(igjen) så vil det være et resultat av svært god jobbing over mange år, med mange unger fra vårt eget nærområde. Dette skal vi IKKE gå på kompromiss med. Vi skal ikke falle for fristelsen å ta inn mange svært flinke fotballspillere uten tilhørighet til vårt nærområde. Vi skal utvikle nærområdets fotballspillere slik at de tar ut sitt samlede potensiale i mange nok kamper slik at resultatene oppleves som gode.
Som sportslig leder stiller jeg meg følgende spørsmål, hva annet kunne vi ment? Skulle vi som klubb ha ambisjoner som gjorde at måtte rekruttere studenter og strøspillere på bekostning av lokale jenter og gutter? Ville det vært interessant? Ville det vært bærekraftlig? Nei, Nidelv IL står stødig som breddeklubb, så får vi se hvor gode vi er i 2019, 2020 og senere om 10 år….hvor godt jobber vi nå for å danne grunnlaget for senere gode opplevelser?

Bakgrunn

Den eneste skriftlige forankringen for det som står skrevet over er å finne i sportsplanen 2012.
Nidelv IL Fotball har følgende sportslige satsningsområder i prioritert rekkefølge de nærmeste årene:
- Å etablere skikkelig sportslig gode satsninger på gutte- og juniornivå. Hensikten med denne satsingen er at Seniorlaget i langt større grad enn i dag skal bli rekruttert fra egen junioravdeling.
- Å forsøke å holde flere jenter aktive lenger i Nidelv I.L Fotball. På sikt er målet å få etablert også et juniorlag for jenter.
- Å opprettholde/øke utdanningsnivået på klubbens trenere, for derigjennom å øke kvaliteten på det fotballfaglige arbeidet i hele fotballavdelingen.

En rekke samtaler, mailer og mer med folk med lang fartstid i klubben bekrefter det samme.

Vi er så gode på a-lagene våre som vi til enhver tid er. Vi skal ikke lage oss kunstige ambisjonsnivåer. Mål skal være oppnåelige, og bærekraftige.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Fotballhelg midt på vinteren

Akta tvåan - Trøndelag

Like barn leker best?