Dumskapen i trøndersk herrefotball

Første oktober 2020 ble Roar Vikvang ansatt som leder i SalMar-akademiet, RBK. Den samme høsten kom barn født 2008 inn i NFF trøndelag sitt Klubb BDO konsept og de er nå på vei videre mot Team BDO, topp grupper og er vel kandidater for SalMar-akademiet i 2023, da er de 15 år. https://www.rbk.no/nyheter/vikvang-blir-akademisjef

Det er vel ingen grunn til å måtte argumentere for at 2021 var en prestasjons- og resultatmessig skuffelse for alle som er glade i trøndersk fotball og/eller RBK. Det gikk i grunnen veldig dårlig med alt. Debatten gikk og dumskapen kom frem. Vikvang sin avgang ble krevd for han hadde ansvaret. Mannen ble ikke akkurat fremsnakket på banene i trøndelag, i klubbhusene, i mediene, podcaster eller i sosiale media for å si det sånn. Dette har nå startet opp igjen i 2022 med økt styrke i alle nevnte fora, for sesongen har startet like dårlig for RBK2, mens spesielt G16(2007 og 2006 kullene) viser gode takter.

De resultater vi ser av RBK2 og RBK G16 nå i 2022 er resultatet av hva som er gjort av klubber, krets og SalMar-akademiet i årene før Vikvang kom inn.


Dette kan da virkelig ikke Vikvang måtte svare for og ta ansvaret for!


Det han og SalMar-akademiet må måles på i år, neste år og årene som kommer er om vi ser endringer, om de endrer metoder, tilnærming og strategier mot noe nytt vi tror kan gi utvikling, prestasjoner og resultater. Hva 2008 kullet presterer og leverer av resultater når de spiller på RBK2 vil være det endelige målepunktet.


I mellomtiden må vi som har utviklet 2002, 2003, 2004, 2005 og 2005 kullene gå kraftig i oss selv og se om vi har levert godt og har noe ansvar. Jobber vi rett i klubbene, mellom klubbene og hva med kretsen?

Jeg kjenner ikke Vikvang, vet ikke detaljene i hvordan de jobber eller hvordan de tenker. Han, og SalMar-akadeiet må måles og vurderes på sine resultater om et år eller to. Han skal ikke måle og vurderes på hva andre før han har gjort, for det blir for dumt. Dumskap tar oss ikke fremover, det gjør kunnskap og systematikk. Nå skal det sies, mange som er i sentrale roller i dette utviklingsløpet har vært der lenge og er det fortsatt, men det er en annen diskusjon.


Det store spørsmålet er om måten en har jobbet på de senere årene er rett. Mye tyder på at svaret er nei hvis en ser på nevnte prestasjoner og resultater.

Mitt inntrykk var at Vikvang i større grad en forgjengere skulle gjøre breddeklubbene bedre. SalMar-akademiet og RBK skulle komme tettere på trøndersk fotball. https://pca.st/episode/bb227c73-dea9-426c-99bf-bc9f37e3ac8d

Hvis dette er korrekt, og det skjer så tror jeg vi vil se bedre prestasjoner og resultater om et par år, også på RBK2. Men da må Vikvang og SalMar-akademiet få arbeidsro og støtte. Jeg håper han får den arbeidsroen, og i mellomtiden skal vi utvikle klubber, trenere og spillere.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fotballhelg midt på vinteren

OneTeam Nidelv IL fotball

Akta tvåan - Trøndelag