RBK og trøndere?

Det har i februar vært tendenser mot en debatt rundt mangelen på trøndere og spillere med lokal forankring på RBK.
Det er massiv enighet om at det er få, men ikke konkret på hvor mange det burde vært for å være godt nok.
Jeg føler dette er en debatt om strategi uten å egentlig ha blitt enige om mål, målsetning.
  • RBK har som mål å lykkes i Europa på et vist nivå.
  • Andre uttrykker at det bør være et mål å ha så så mange trøndere på laget til enhver tid.
Tillatt meg å påpeke det åpenbare, disse kravene er i motstrid. Skulle RBK stilt med kun trøndere i på banen i alle kamper hadde man ikke vunnet eliteserien særlig ofte. Sånn er det. Det gjelder forsåvidt andre regioner også.
Det er ikke nok folk som spiller og trener nok fotball i Trøndelag til å vinne Champions League med kun trøndere. For ordens skyld, det er heller ikke nok penger i Trøndelag til å finansiere dette med et kjøpalag heller.
Jeg mener Nidelv IL skal bestå av Nidelv spillere og våre a-lag skal være så gode som vi kan med vårt befolkningsgrunnlag og vår kompetanse og kapasitet. Pr i dag betyr det 5 divisjon herrer og ikke noe damelag. Så gode, og så dårlige er vi. Men vi har ikke som mål å spille CL finale, vi har som mål å tilby våre jenter og gutter et godt og trygt utviklingsmiljø, og der er vi i ferd med å lykkes. Les denne.

I sitt tilsvar til kritikerne sier SIB, "– Barnefotballbestemmelsene legger føringer på hvor tidlig man kan hente spillere – og når spillere kan selekteres. Slik er det ikke overalt blant nasjonene rundt oss, der spillere hentes i yngre alder. Vi henter spillere når de er 15 år. Jeg sier ikke at det er noen enkel sak å enes om, men dette må vi forholde oss til. RBK har tilbud for spillere også i yngre alder, som «fotball etter skoletid», men det går på påmelding. Vi må derfor hele tiden bli bedre i oppfølgingen av klubbene rundt oss. Det jobber vi med kontinuerlig."

Det høres ut som om han definerer vår idrettmodell som et problem, men jeg er villig til å være åpen for at jeg misforstår han. Hvis han mener dette er et problem og en hemsko så er han på full kollisjonskurs med meg, jeg tror faktisk han også er på kollisjonskurs med NFF trøndelag, og det bør om ikke annet løfte debatten en knepp.
NFF trøndelag jobber, slik jeg oppfatter det, hard og godt med å bygge en stor, robust og kompetent trener og klubbfamilie igjennom sitt BDO konsept. Et konsept mange tror er et spilleruttak-system, men som i realiteten er et kompetanse og relasjons prosjekt med trenere og klubber i kretsen.
Kretsen bruker sine sentrale og få ressurser til å skape en distribuert utviklingmaskin.
Trening og utvikling skal foregå i klubbene, nært ungene med folk som kjenner ungene, gjerne til ungene er store ungdommer.
Nidelv IL stiller seg 100% bak dette, og vår viktigste jobb er nå å utdanne og støtte våre trenere, de som gjør jobben. Vi har utviklet og skal utvikle gode fotballspillere/mennesker, og vi har nå ansatt en spillerutvikler hos oss som skal sikre dette, og at de mest lovende får den støtten og råd de trenger for å nå sine mål.
Vi savner ikke RBK på Tempe, det går helt greit der nede. Maskoten kom ned på Nidelvcupen, og sammen med han tre flotte trivelige RBK juniorer som gjorde en kanonjobb. Vi har sporadisk kontakt på arrangement og sånt. Jeg har de siste årene signert diverse kontrakter med RBK på spillere som nå er der, fra oss.
Når det er sagt tror jeg RBK hadde vært veldig tjent med å spasere over E6-en, 14 min sørover(Google maps) langs Tempeveien og ned til høyre. Da kan vi jobbe sammen om dette, det er jo et lagspill er det ikke?
La meg fortelle hvor enkelt og billig det er å skape gode fotballspillere. Få dem til å spille fotball. Inspirere dem til å trene mye, hardt og ha det gøy. Det kan RBK hjelpe oss med på følgende måte
  1. Send en eller 3 a-lag spillere ned på Tempe med en ball av å til
    1. Vi er rause og tillater egentrening på vår oppvarmede bane, det dukker stadig opp små grupper av eks Nidelv spillere der nede fra diverse klubber, det er bra for de unge å se sånt, det er forbildene deres.
  2. Si ja om vi inviterer dere på trenerforum eller til å komme å holde et foredrag for oss
  3. Kom tettere på oss, oppsøk oss



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fotballhelg midt på vinteren

OneTeam Nidelv IL fotball

Akta tvåan - Trøndelag